Sałatka pekińska

WIOSENNA SAŁATKA PRZEZ ROK CAŁY

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
  • kapusta pekińska
  • papryka
  • ogórek (kiszony, konserwowy lub zielony)
  • cebula
  • pomidor
  • rzodkiewki (ok. 6-10)
  • sos sałatkowy (gotowy), sos do hamburgerów lub olej (3 łyżki)
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Posiekać drobno kapustę pekińską. Z papryki usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Ogórka i rzodkiewki pokroić w półplasterki. Z pomidora usunąć miąższ, a cebulę obrać i oba warzywa również pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem sałatkowym, 3 łyżkami oleju lub przy podawaniu polać sosem do hamburgerów (POLECAM!). 


Osobiście polecam do sałatki sos sałatkowy czosnkowy "Knorr" (na zdjęciach) lub sos do hamburgerów. Sałatka pasuje do kebaba, ziemniaków, zapiekanek, hamburgerów, grzanek itd.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz